Vaporblast / Vattenpolering

Skonsam mot underlag

Miljövänlig blästring

För motor entusiaster


Ingen påverkan av ytan

Vaporblast / Aquablast


Nu har vi utökar vår blästringsutbud. Nu har vi tagit steget fullt ut för att hjälpa alla dem som håller på med bl.a. motorrenoveringar av bilar, motorcyklar , rengöring plaster mm.

Vaporblast är också känd som Wet Blasting eller Aqua Blasting.

Det är en icke-aggressiv process som endast tar bort smuts, korrosion och föroreningar och inte eroderar eller skadar ytmaterialet.


Vaporblast applikationer

Vintage - Klassiska motorcyklar 

Maskindelar Finishing 

Delrengöring för limning, plätering eller svetsning

Fördelarna med Vaporblasting

Avlägsnar försiktigt smuts, rost, smuts, oxidation utan att skada oädel metall

Ger en jämn, ren, icke porös finish

Inbäddar inte eller lämnar inte kvar destruktiva slipmedel.

Välkommen till en ny start för er renovering

Skicka mejl för offert

Hur fungerar Vaporblast / Vattenpolering


Det är inte många som har hört talas om vaporblast eller vaporblästring på svenska. tekninken är egentilgen inte så avancerad som man kanske kan tro. Det magiska här består av blästermedlet man använder, glaspärlor. Eller glassbeads på engelska. Ni kan se på bilden ovan hur maskinen ser. De flesta ser säkert att det ser ut som ett vanligt blästerskåp eller blästerkabin. Att blästra med bara glaspärlor funkar inte så bra. Det blir rent men ytan blir mattgrå. men tillsätter man vatten med glaspärlorna så blir resultatet nåt helt annat. Dessa båda tillsammans bildar en oslagbar rengörings metod för , aluminium, plåt, plast, koppar och till och med gummi utan att förstöra yta. Det är så skonsamt att man behöver inte tejpa glidytorna där tex vevaxeln eller ventilsätena sitter. Här nedan kan ni se några bilder på hur det kan bli. Alla som får tillbaka sina delar blir blir jätte glada över det enastående resultatet.